naftiki_evdomada_poster_02 (1)
Νομός Λασιθίου
29 Αυγούστου 2024
Swim 2km

Γενικές οδηγίες για τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης

Πέμπτη 29/8/2024 ώρα εκκίνησης 18:00

 

Η Εκκίνηση & Τερματισμός για την Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης θα γίνει από την παραλία του Αμμουδίου:

 

https://www.google.gr/maps/place/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1+%CE%91%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9/@35.1986219,25.7100368,382m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x14908178d99fb0fd:0x3f35947ceb7fa31e!8m2!3d35.1979288!4d25.7127333!16s%2Fg%2F11c6qrt4fh?hl=el&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDgyMC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

 

Διαδρομή: κολύμβηση κάθετης ευθείας κίνησης παράλληλα με τον παραλιακό δρόμο – μέτωπο, μέχρι τις ανάλογες ανά ηλικιακή κατηγορία απόσταση σημαδούρες, στροφή και πίσω προς την ακτή.  Τερματισμός θεωρείτε όταν ο αθλητής επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης στην παραλία.


image.png


  

Λοιπός εξοπλισμός: Βοηθήματα/εξοπλισμός κολύμβησης πέραν των: μαγιό, σκουφάκι (υποχρεωτική χρήση του σκουφιού της διοργάνωσης τουλάχιστον εξωτερικά ), ατομικός πλωτήρας προαιρετικά, γυαλάκια ή μάσκα (χωρίς αναπνευστήρα), ρολόι. Απαγορεύονται [π.χ. ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, απαγορεύονται: πέδιλα (Fins), βαρελάκια (pool buoy), χεράκια (paddles), καθοδήγηση κολύμβησης (destinator)]. Επίσης απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας ηχητικός εξοπλισμός.

 

Κατηγορίες Βράβευσης παιδιών (Αγόρια – Κορίτσια):

-  Α΄: 2 μεγάλες τάξεις Δημοτικού Σχολείου (11-12 ετών), απόσταση 400 μέτρων

-  Β΄: Γυμνάσιο (13-15 ετών), απόσταση 600 μέτρων

-  Γ΄ : Λυκείου (16-18 ετών), απόσταση 800 μέτρων

 

 

Κατηγορίες Βράβευσης Ενηλίκων Απόσταση 2.000 μέτρων:

 

Ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών ως ακολούθως ανά 10αετία:    

-  Δ΄: 19 - 29

-  Ε΄: 30 – 39

-  Ζ΄: 40 – 49

-  Η΄: 50+

Κατηγορίες που δεν θα συμπληρώνουν βάθρο (3 αθλητές), θα συμπτύσσονται με την αμέσως επόμενη/ες κατηγορία/ες.

 

Λεπτομέρειες διαδρομών υπάρχουν στους χάρτες, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες διαδρομών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στο Race brief που θα πραγματοποιηθεί πριν τη διοργάνωση και είναι υποχρεωτική η παρακολούθησή του από όλους.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν σκανάροντας το QR code που θα βρείτε στις αφίσες και στα ΜΜΕ. Επίσης πριν τον αγώνα εγγραφές θα γίνονται επιτόπου στη γραμματεία. Η λειτουργία της Γραμματείας  θα είναι μεταξύ 16:30 – 17:30.

Για τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 45΄τουλάχιστον πριν την έναρξη του αγώνα. Οι αθλητές που θα εγγραφούν και δεν θα προσέλθουν στην αφετηρία 30΄πριν την έναρξη του αγώνα , δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος στον αγώνα, δεδομένου ότι αφορά σε αθλητές που στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης έγκαιρα.

Η εγγραφή θα είναι δωρεάν, καθώς  στόχος της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή όσο των δυνατόν περισσοτέρων ατόμων, ώστε  να  χαρίσει τη μέγιστη εμπειρία και ανάμνηση από την πρώτη αυτή διοργάνωση αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας.

 

Έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται σχέδιο βοήθειας στη θάλασσα, ως ακολούθως:

Βοήθεια στη θάλασσα

Η ομάδα παροχής βοήθειας στη θάλασσα, αποτελείται από Ναυαγοσώστες πτυχιούχους ή αδειούχους ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς επίσης και από εθελοντές ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και ερασιτέχνες αλιείς.

Η ομάδα πεδίου κάθε αγώνα, διοικείται (λαμβάνει - εκτελεί εντολές και αναφέρει) από επικεφαλής άτομο που επίσης βρίσκεται στο πεδίο και επιβλέπει. Ο επικεφαλής κινείται διαρκώς στο πεδίο επιβλέποντας και επιβεβαιώνοντας την ομαλότητα διεξαγωγής του αγώνα και συντονίζοντας την ομάδα του.

Η ομάδα έχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης καταστρωμένο, περιλαμβανομένης παροχής οξυγόνου και εφαρμογής απινιδωτή, ενώ το ασθενοφόρο όχημα της διοργάνωσης βρίσκεται σε σημείο με ικανή πρόσβαση από θαλάσσης.

Η ομάδα πρόκειται να έχει ελέγξει το σχέδιο διαχείρισης στη θέση του αγώνα και να έχει επιβεβαιώσει την αρτιότητα, την  πληρότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής του στις συνθήκες αυτού (θέσεις, καιρικές συνθήκες, άλλες παραμέτρους κλπ).

Ανά πάσα στιγμή υπάρχει δυνατότητα προφορικής επικοινωνίας του επικεφαλής με τις ανθρώπινες μονάδες και απομακρυσμένης επικοινωνίας (ασύρματος ή και κινητό τηλέφωνο) με τον Race Director και το Ασθενοφόρο όχημα.

Εξωτερικά του νοητού διαδρόμου κίνησης των αθλητών, βρίσκονται και κινούνται σκάφη φέροντα πλέον του  χειριστή τους, άτομα από την ομάδα βοήθειας στη θάλασσα ανά σκάφος. Τα σκάφη αυτά κατ’ ελάχιστον είναι 3 - 5 και κινούνται παραλλήλως του νοητού διαδρόμου κολύμβησης των αθλητών, σε ικανή απόσταση από εκείνους, ώστε να μην ενοχλούν την πορεία τους και να μην είναι δυνατή η προσέγγιση αθλητών σε αυτά αν δεν παραστεί ανάγκη. Τα σκάφη αυτά δε θα προσεγγίσουν αθλητή σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων (και έξω από τον νοητό διάδρομο κίνησης των αθλητών), σε καμία περίπτωση, ενώ στην περίπτωση ανάγκης, η επιβαίνουσα ανθρώπινη μονάδα βοήθειας θα εισέλθει στο νερό για    να προσεγγίσει κολυμπώντας εκείνον που θα ζητήσει βοήθεια ή θα γίνει αντιληπτή η ανάγκη επέμβασης, πάντα σε συνεννόηση με τις εσωτερικές μονάδες άμεσης επέμβασης.

Εσωτερικά του νοητού διαδρόμου κίνησης των αθλητών, βρίσκονται οι ανθρώπινες μονάδες άμεσης επέμβασης. Αυτές οι ανθρώπινες μονάδες επιβαίνουν σε ατομικό SUP, ή Canoe, ή Kayak, ή Jet Ski ειδικό για τη μεταφορά περιστατικού. Οι εσωτερικές ανθρώπινες μονάδες, κινούνται παράλληλα στο νοητό διάδρομο κίνησης των αθλητών, εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τις σημαδούρες που ορίζουν το αγωνιστικό τερέν. Προτεραιότητα επέμβασης σε τυχόν περιστατικό, έχει πάντα η εσωτερική ανθρώπινη μονάδα που είναι πιο κοντά στους κολυμβητές και είναι δυνατόν να προσεγγίσει ακίνδυνα.

Ομάδα διαχείρισης περιστατικού βρίσκεται και στη στεριά, ενώ παράλληλα υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο της διοργάνωσης στην πλαζ, έτοιμο να αποχωρήσει μεταφέροντας έκτακτο περιστατικό στο εφημερεύον νοσοκομείο, το οποίο είναι ενήμερο για τον αγώνα και την τυχόν ανάγκη διαχείρισης περιστατικού.

Αποδεχτείτε τους όρους και στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία σας